калина илиеваСмяната на ръководството на фонд „Земеделие" е била планирана отдавна. Това заяви в парламента земеделският министър Мирослав Найденов. Той посочи, че е питал вече бившия шеф на фонда Светослав Симеонов писал ли е писмо срещу него и той отговорил отрицателно.

Припомняме, в началото на седмицата СДС разпространиха скандални документи, според които заместникът на Калина Илиева - досегашен неин приемник като шеф на фонда - Светослав Симеонов - е бил натискан (и според СДС се е поддал) от хора от ръководството на земеделското министерство.
Поводът е лобиране за определени консултантски фирми, ставало със знанието на министъра и неговия заместник Светлана Боянова.

По думите на Мирослав Найденов, Калина Илиева карала своите заместници да злепоставят министъра. Един от заместниците й дори снимал с мобилния си телефон момент, в който Илиева му оказва натиск за злепоставяне на Найденов. Кой е този заместник, министърът не посочи.

На въпрос защо Калина Илиева е искала той да бъде злепоставян, той предположи, че може би тя е имала амбициите да стане министър на земеделието.

По повод новата позиция на Симеонов, който ще бъде земеделско аташе в Брюксел, Найденов посочи, че страната ни вече има фитоаташе и ветеринарно аташаше в столицата на Европейския съюз.