ДСБ може да продължи сътрудничеството си с членовете на Реформаторския блок, но блокът повече няма да се яви на избори в досегашния формат, съобщи електронното издание на в. „24 часа” с позоваване на председателя на ДСБ Радан Кънев.

На среща в Брюксел с българи, живеещи в Белгия, Кънев заяви, че е разочарован от ръководството на ДБГ в лицето на Меглена Кунева и Даниел Вълчев, но с по-голямата част от хората в партията можел да продължи да работи.

Той прогнозира, че „господството на ГЕРБ върви към своя край”. По думите му, партията е “дълбоко разделена” от конфликт между Бойко Борисов и заместника му Цветан Цветанов. Техният дует бил “на доизживяване”, а Цветанов без Борисов бил политическа нула,

Според Кънев, Борисов без Цветанов губи половината партия. Той допълни, че жертва на конфликта била Румяна Бъчварова - лице на “автентично реформаторските сили в ГЕРБ”.

Председателят на ДСБ отправи и съвет към Слави Трифонов да излезе от „перверзната двойна роля” на шоумен и политик. Според него, шансът му на Трифонов в политиката бил по-голям от този на Николай Бареков.