Отстраняването на бившия вече председател на Народното събрание Никола Минчев е резонно следствие от неадекватната политика на правителството, а самият Минчев се явява косвена жертва.

Това мнение изрази в кулоарите на парламента след гласуването на оставката на Минчев председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Никола Минчев гласувал за оставката си "въздържал се"

Никола Минчев гласувал за оставката си "въздържал се"

Тръгва си "с добри чувства от поста"

"Г-н Минчев плати цената на безобразията на нарушителя на Конституцията Кирил Петков, на лъжеца... как му беше името. Онова недоразумение там, което е..., да, същото", остър бе той, очевидно визирайки в изказването си и вицепремиера и финансов министър Асен Василев.

Това беше вотът на недоверие, посочи Карадайъ, попитан от News.bg дали днешното гласуване предрешава вота срещу кабинета, който следва да се гласува следващата седмица.

Kирил Петков: Има ново мнозинство в НС

Kирил Петков: Има ново мнозинство в НС

Всички хора, които гласуваха "против" Никола Минчев, показаха, че не им пука за собствената им страна

"Предполагам, че резултатът другата седмица ще е същият. И това е най-правилното решение за българските граждани в тази кризисна ситуация. Не може с омраза и противопоставяне на преодолеем кризите. Виждате, тези хора са една година министри, кабинетът е на половин година, но те са от година министри. И само задълбочават кризите, не решават проблеми на хората", критичен бе партийният лидер.

А що се отнася до спекулациите, че за нов председател на НС може да бъде избрана Ива Митева от "Има такъв народ", Карадайъ заяви: "Всичко е възможно, г-жа Митева е била председател на Народното събрание, тепърва ще решаваме."