Истинската, чистата вяра може да е в основа на мира. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в първата си реч от трибуната на Народното събрание.

Той пожела религията да обединява, а не да разделя. Тезата за обединението беше в основата на нашата предизборна кампания, изтъкна той и допълни, че езикът на омразата и неясни мнозинства не могат да носят стабилност.

Мустафа Карадайъ посочи, че страната ни е в стратегически важен етап. Лидерът на ДПС поиска да се формулират националните приоритети. "Да осъзнаем необходимостта от обединение, поиска Карадайъ и призова всички лидери да преосмислят ценностите и приоритетите на страната и да загърбят партийните си интереси.

Необходимо е да се сложи край на разделението, смята той. ДПС няма да подкрепи крайни националисти във властта, тъй като това, по думите на Карадайъ, ни отдалечава от демократичните принципи.

Карадайъ настоя за ценностно мнозинство в Народното събрание, а новият кабинет трябва ясно да покаже евроатлантическите ни ценности.
Да се освободим от политическото наследство, призова от парламентарната трибуна той. Когато се поема власт, се поема и отговорността, предупреди лидерът на ДПС.

Ясни приоритети по председателството поиска още Мустафа Карадайъ. Управляващите не можели да се крият зад решения на народа или решения на референдума.

Разделението и омразата водели до нежелани резултати, според Карадайъ. Да спасим България, призова в края на речта си лидерът на ДПС.