Левицата даде заявка да е опозиция в 44-ия парламент. От парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова пожела да се работи така, че да се оправдае положената клетва.

В политиката има правила, трябва да има и морал. Ние сме алтернатива на ПП ГЕРБ. Близо един милион българи вярват, че "БСП лява България" носи алтернатива, категорична бе Нинова. Лидерът на столетницата отчете сложната геополитическа обстановка в света. Тя настоя за гарантиране на националния интерес.

Нинова иска замразяване на депутатските заплати.

Корнелия Нинова е категорична, че за всички партии председателството трябва да е приоритет. Тя настоя за силна и солидарна Европа, както и за промяна на същинското споразумение, преосмисляне политиката на миграция на Европейския съюз. Корнелия Нинова иска и продължаване на кохезионната политика.

Соцлидерката настоява да се защитят интересите на българските студенти и работещи във Великобритания след Брекзит.

Няма да се месим в политиката на Турция, но и тя да не ни се меси, поиска соцлидерът. Настоя за обединение по демографската криза. Ние оставаме различни идеологически, политически и практически, обърна се тя към мнозинството.

Корнелия Нинова още тази седмица ще иска изслушване на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за поскъпването на тока и парното.

От думите на Нинова стана ясно още, че червените ще дадат рамо на ГЕРБ за повишение на учителските заплати. Това обаче няма да реши проблемите в просветата, тъй като нужни реформи.

Корнелия Нинова поиска политика в сферата на бедността. Левицата предлага преизчисляване на всички пенсии. Това щяло да струва 800 милиона лева. Лидерката на червените е категорична, че това е възможна политика.

Баланс в здравеопазването гарантират от БСП. Червените искат повече кадри в МВР и Министерство на отбраната. Имаме ли сили и кураж да се изправим срещу паралелната държава, попита Корнелия Нинова. Всички знаем, че тя съществува, допълни тя.

Състезанието не е приключило, намираме се на полувремето, коментира Нинова по повод изборните резултати. Битката за промяната продължавала.