Имаше три пъти избори за Народно събрание тази година и три пъти репресии. На първите - от страна на ГЕРБ, чрез държавната машина. На следващите - от Рашков, чрез милиционерщината. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на възпоменателен митинг по повод 37 години от Възродителния процес, предаде Нова телевизия.

"И трите пъти ДПС има константни изборни резултати - 10%. Ние сме длъжни да извървим целия законодателен път до Страсбург, до Европейския съд по правата на човека", допълни Карадайъ.

"Правата и свободите срещу тази милиционерщина в XXI век трябва да отстояваме, затова днес ние повече от всякога имаме нужда от силно ДПС. България има нужда от силно ДПС, за да не се отклоняваме от демократичния път. Да гарантираме държавността в нашата родина България", каза още той.

На 26 декември мюсюлманите почитат паметта на 17-месечната Тюркян, най-малката жертва на Възродителния процес.

По традиция на Тюркян чешма край село Могиляне бе отдадена почит на загиналите по време на Възродителния процес. Там беше и почти цялото ръководство на ДПС.

Стотици поднесоха венци и цветя в памет на жертвите. Именно бебето Тюркян се е превърнало в символ на борбата за свобода, припомни председателят на ДПС.

ДПС атакува златните паспорти със законопроект

ДПС атакува златните паспорти със законопроект

ЕК подготвя такова законодателство до 2025 г.