"В западния коридор сме". Така лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира пред журналисти в парламента предстоящото връчване на третия мандат за съставяне на правителство, след като от ГЕРБ върнаха втория мандата на държавния глава днес.

ДПС не само, че ще посети консултациите при президента Румен Радев за третия мандат, а ще участват много отговорно и сериозно. В тази сложна ситуация в страната наличието на политическа криза създава допълнителни проблеми в страната и политическата криза трябва да бъде решена, настоя той. 

По думите му решаването на политическата криза, която дойде със заявката за смяна на модела ГЕРБ, не се случва

ГЕРБ не взеха мандата,  Радев свиква консултации от утре

ГЕРБ не взеха мандата, Радев свиква консултации от утре

Началото на октомври е най-удачното време за провеждане на избори

"Новият модел е моделът на задкулисието на олигархията на медийни и енергийни босове да редят кабинети по молове и по джипки. Това не бива и не трябва да се случва", изтъкна Карадайъ.

Според него много бързо страната трябва да тръгне към избори, но да се отиде на тях отговорно. "Политиката и политическият терен не трябва да се превръщат в бойно поле, а на терена на политиката и участниците в него трябва да се състезават със своите идеи и предложения за преодоляване на кризите, за подобряване на живота на хората и за сигурността, стабилността и бъдещето на България", настоя лидерът на ДПС. 

Балабанов съветва: Президентът да постъпи мъдро с третия мандат

Балабанов съветва: Президентът да постъпи мъдро с третия мандат

Логично е президентът да постъпи мъдро във връчването

Затова час по-скоро на избори, призова той. Участниците да имат такова поведение в предизборната кампания, че след изборите да възстановим нормалността и в политиката, и в държавата, да възстановим демокрацията, да възстановим държавността и да решаваме проблемите на хората. Това ми е призивът, каза в заключение Мустафа Карадайъ. 

"Български възход" заема мястото на ИТН в следващия парламент

"Български възход" заема мястото на ИТН в следващия парламент

Според изследването на "Маркет линкс"