Като "необяснимо" окачестви забавянето на приемането и съответно входирането в Народното събрание на оставките на четиримата министри от "Има такъв народ", което лидерът на партията Слави Трифонов анонсира в сряда, министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. Той участва в международен форум, посветен на зелената енергия, който се проведе в столицата.

По-рано днес пред в-к "24 часа" говорителят на кабинета "Петков" Лена Бориславова заяви, че премиерът няма да бърза с приемането на въпросните оставки и вкарването им за гласуване в парламента. Аргументът на Бориславова - в момента приоритет било приемането на актуализацията на бюджета, гласуването на компенсациите за бизнеса заради цените на енергоресурсите, както и готвените промени в Антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

"Необяснимо е това забавяне. Смятам, че час по-скоро трябва да се внесат в парламента", заяви Караджов.

Гроздан Караджов е депозиралият оставката си

Гроздан Караджов е депозиралият оставката си

Обвиненията на ПП били трикове и селски вечеринки

Но посочи - ще продължи да изпълнява задълженията си начело на регионалното ведомство. "Конституцията повелява да работя, докато друг човек не бъде избран на моето място."

Следва да се отбележи, че от четиримата министри на ИТН, само за оставката на енергийния такъв Александър Николов няма яснота кога и дали ще бъде подадена. "Доколкото знам, той все още не е кацнал, не е в България. Така че го попитате него", не даде яснота по казуса Караджов. Аналогичен бе коментарът му и дали парламентарната група на ИТН е единна след появилите се спекулации, че депутати от нея може да дадат подкрепата си за правителство на малцинството, съставено от останалите 3 партии от коалицията.