"За това, че Сърбия има проблеми не означава, че България трябва да бъде изкупителна жертва или да бъде патица за отвличане на вниманието от вътрешните проблеми в Сърбия".

Така вицепремиерът и военен министър Красимир Каракчанов в кулоарите на парламента пред журналисти отговори на въпрос за намесването на България в шпиоснки скандал от сръбските депутати.

По думите му понякога народните представители в България говорят неща, които нямат нищо общо в истината. В сръбския парламент всеки депутат може да говори каквото си поиска. Такива неща, за които говори сръбският депутат няма и не отговарят на истината, подчерта вицепремиерът.

Захариева: Нелепо е да ни замесват в сръбско-руския шпионски скандал

Захариева: Нелепо е да ни замесват в сръбско-руския шпионски скандал

До момента няма ответни мерки от Русия по акция "Русофили" у нас

По повод предстоящата визита на премиера Бойко Борисов при президента на САЩ Доланд Тръмп, Каракачанов изтъкна, че очаква задълбочаване на сътръдничеството в областта на отбраната и военната сфера. В практически аспект военният министър заяви, че американските компании проявяват интерес в производство на въоръжени неща, свързани с отбраната.

Ние би следвало да търсим подобни инвестиции, защото това означава младите и образовани хора да си намират добре платена работа в България, а не да емигрират от България и да работят за подобни компании зад граница, обясни Каракачанов.

Той отчете, че немалка част от нещата, които страната ни използва в сферата на отбраната - едно ще бъде, ако се произвеждат в България, съвсем друго, ако сме зависими от даден производител.