Европарламентът се опитва да наложи коминтерновски тези за "македонско малцинство" в България и оказва системен натиск срещу България като национална държава и срещу християнството у нас като хилядолетна ценностна система. Това стана ясно от позиция на вицепремиера, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов във Фейсбук, цитирана от ВМРО.

Какво се случва в този Европейски съюз, пита Каракачанов. Позицията му е след изпратено писмо от Комисията по мониторинг (DRMFG) към комисията LIBE в Европейския парламент с въпроси към българското правителство. 

Това писмо с въпроси идва след изслушване за борба с корупцията на няколко неправителствени организации, сред които и Българският хелзинкски комитет.

"Оказа се обаче, че зад паравана на "борбата с корупцията" за пореден път е поставен въпросът за "правата на ЛБГТИ хората" "Рома-хората" и "Българо-македонското малцинство" - цитатите са дословен превод от писмото до българското правителство", пише Каракачанов.

Лидерът на ВМРО цитира части от писмото: "Защо българското правителство не отчита погрешните интерпретации на Истанбулската конвенция и защо не работи за протекция на жените чрез ратифицирането на конвенцията?". Поставя се също въпросът за "правата на австралийския гражданин" Джок Полфрийман.

За Каракачанов всички въпроси се използват като средство за натиск срещу България на фона на следните безспорни факти, които той цитира:

- Българската Конституция гарантира индивидуалните човешки права, а не колективни малцинствени такива;

- Въпросът за "македонското малцинство" е напълно закрит както в договорите ни с Македония, така и в българската Конституция;

- Джок Полфрийман е доказан и справедливо осъден убиец, чието целенасочено провокативно публично поведение граничи с патология и поставя въпроса за неговото платено използване от някои от същите тези НПО;

- Българският конституционен съд окончателно постанови несъвместимостта на Истанбулската конвенция с българската Конституция.

Мнението на вицепремиера е, че оказва системен натиск с всички сили и средства срещу България - като национална държава, срещу християнството у нас - като хилядолетна ценностна система, и срещу българските национални институции - като единствена пречка пред налагането на антинационални и антихристиянски ценности, норми и практики.

"Както добре си спомняме, именно Истанбулската конвенция гръмко се обявяваше срещу насилието срещу жени, а всъщност практически подготвяше узаконяването на еднополовите бракове в България и отваряше врата за привилегии на мигранти през нашите граници", пише Каракачанов.

"Днес се търси същият ефект, като под паравана на "борбата с корупцията" - една безспорно чувствителна обществена тема - се търси узаконяване на несъществуващи етнически и всякакви други малцинства, еднополови бракове и разбиване на българските традиции и ценности. Учудващо е, че същите онези т.нар. български НПО защитават една коминтерновска югославска антибългарска теза", пише Каракачанов.

Той уверява, че партия ВМРО ще се противопоставя на всяка форма на натиск срещу страната ни и на всеки опит за ерозиране на националната ни идентичност, размиване на християнските ценности и разбиване на традиционното семейство от мъж и жена. Каракачанов призовава и останалите партии да приемат тези ценности.