Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира пред БТВ, че ВМРО няма претенции за министерски кресла

Дни преди втория Коалиционен съвет той посочи, че не се чувства обиден от факта, че премиерът Бойко Борисов не е съгласувал с него министерските оставки на Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков.

"Право на министър-председателя, който е лидер на най-голямата партия в коалицията, е да си решава кадровите въпроси, както сметне за добре. Но вече е въпрос на дебат в Коалиционния съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти. В България казваме "Три пъти мери, веднъж режи", защото веднъж, като отрежеш нещата не се получават после", обясни Каракачанов.

Вицепремиерът не пожела да даде лична позиция дали трябва да бъдат приети министерските оставки, защото според него напрежението би довело до разногласия в коалицията.

Ниска безработица, глад за кадри и пълен мандат на правителството

Ниска безработица, глад за кадри и пълен мандат на правителството

Това вижда Караянчева и призовава: Стига вече, спрете и работете

Каракачанов добави, че не е съгласен с мнението на коалиционния си партньор Валери Симеонов, че Борисов управлява еднолично държавата.

"Валери Симеонов се базира на чл.6 от коалиционния договор между Обединени патриоти и ГЕРБ. Там пише, че смените с нови хора се обсъждат в Коалиционния съвет. Аз не смятам така, но това не ме накара да излизам по медиите и да давам излишен шум в системата", добави министърът на отбраната.

Красимир Каракачанов даде положителна оценка на управлението и на тримата министри в оставка и заяви, че не се страхува за поста си.

"Никой не се е родил министър и никой няма да бъде цял живот министър. Ако премиерът е недоволен от мен, ако моите коалиционни партньори са недоволни от мен, както се казва в казармата "Ставам, сдавам и се уволнявам", закани се Каракачанов.

"Почистването" на кабинета да се реши от лидерите на коалиция

"Почистването" на кабинета да се реши от лидерите на коалиция

Нено Димов е скептичен, че не би се променило нещо с подадените остакви

По думите му той би си подал сам оставката, ако не получи разбиране по отношение на модернизацията на армията. "Не става дума за много пари - има-няма 200 млн лева. Но с тези пари можем да модернизираме сухопътните войски, да поддържаме хеликоптерите и бойната авиация, да увеличим заплатите на военнослужещите. Тези пари са смешни за бюджета на една държава, която реализира излишък от 2 млрд лева", каза още той.

Каракачанов обеща, че на следващия Коалиционен съвет няма да отиде със синя каска.

"В политиката винаги ти е необходима каска, защото не знаеш кой и откъде ще започне да те обстрелва, но символът на синята каска е съвсем друг - тя символизира умиротворителните сили, които въдворяват ред и спокойствие в регионите, където има напрежение. Идеята да се появя с нея е да свалим напрежението и да започнем да говорим конструктивно", допълни в заключение вицепремиерът.

Каракачанов не очаква НФСБ да излезе от коалицията

Каракачанов не очаква НФСБ да излезе от коалицията

Симеонов имал право да не се пролива министерска кръв преди края на разследването