ДрУгари и дрУгарки, докато мен и ВМРО ни има, с Вашата омраза и наглост към България, Македония няма да намери място в ЕС!

Българите не сме "богомили, турци и българизирани македонци". Ние сме горди чеда на Майка България, чиято история е на над 1300 години!

Тази гневна позиция изрази председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в своята страница във Фейсбук. А причината е публикация на словенския "Международен институт за близкоизточни и балкански изследвания" IFIMES. В нея се говори за това, че България е "грозното лице на ЕС" заради категоричната си заявка по отношение на правилата за продължаване на преговорите за членство на РС Македония в ЕС. И вижте какво още се твърди в "изследването":

Независимата България е създадена въз основа на споразумението между Руската империя и Османската империя, т.е. Санстефанския договор от 1878 г. Тогавашната територия на България е била обитавана предимно от богомилско, македонско и турско население, което по-късно под силния натиск на новосъздадената държава беше насилствено "побългарено".

Целта на тези публикации е да очернят максимално образа на България, българския народ и българската история. Сега виждаме, директно доказателство, че зад тази медийна кампания стои не друг, а македонското правителство и лично премиерът Заев, чрез неговите съветници, които ръководят тази лобистко-рекетьорска структура наречена институт, контрира тези публикации Каракачанов.

Ето и целия текст на позицията му:

Не един, не двама, трима съветника на премиера Заев са и ръководителите на това лобистко институтче, базирано в Любляна, което бълва от години огън и жупел срещу България. В последната им публикация България е представена като грозното лице на Европа. Според тях в България няма българи, а само богомили, турци и българизирани на сила македонци. Също така, за тях канцлерът Меркел е шеф на балканската мафия в ЕС и таи носталгия към нацизма и Адолф Хитлер. Спирам до тук...

От години насам говоря, че Скопие, независимо от това кой е на власт - Груевски или Заев, провежда агресивна антибългарска кампания както в самата Македония срещу българите там, така и с платен лобизъм и публикации в западни медии и НПО-та. Целта на тези публикации е да очернят максимално образа на България, българския народ и българската история. Сега виждаме директно доказателство, че зад тази медийна кампания стои не друг, а македонското правителство и лично премиерът Заев чрез неговите съветници, които ръководят тази лобистко-рекетьорска структура, наречена институт.

Само че, нашите "приятели" в Скопие забравят, че българският народ не пасе трева! Тези удбашки, наследени от Титова Югославия, номерца няма как да минат, дрУгари и дрУгарки. Искам да Ви кажа, да си знаете, че докато ме има мен, докато ВМРО съществува, а съм сигурен и докато в България има българи, тази Ваша омраза към всичко българско, съчетана с комплексарска наглост и лицемерие няма да ги бъде никога в ЕС.