Северномакедонците се възползват от политическата нестабилност в България. България трябва да има много ясна и категорична позиция по отношение на РСМ. Това заяви пред БНТ председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според него партията на Християн Мицкоски, ВМРО-ДПМНЕ, няма как да даде заден. Той даде пример с клетвата на президента на РСМ Гордана Силяновка-Давкова, която не спомена конституционното име на страната и предизвика скандал с Гърция.

Каракачанов отбеляза, че РСМ е влязла в конфликт с България, без да е провокирана, визирайки думите на Християн Мицкоски, че няма спазва договора с България и да впише българите в Конституцията. Според него РСМ се държи по-меко с Гърция, но към България отношението е нагло и брутално.

Той отбеляза, че в Скопие отдавна са разбрали, че последните три години България се управлява от политици, които нямат чувство за национална принадлежност и са готови да продадат българските интереси в темата Македония.

Преди 2 г. тогавашният премиер Кирил Петков обясняваше на македонските медии и политици, че ако трябва ще излъжем нещо българския народ, но трябва да пуснем Македония. Стана ясно, че шефката на неговия кабинет е изпращала класифицирана информация по имейла на македонски политици. За това нещо няма никакви последствия, каза още Каракачанов.

Християн Мицкоски: Няма да коленичим пред България

Християн Мицкоски: Няма да коленичим пред България

Отминало времето на политиците в РСМ, които превиват гръбнак и подписват всичко