"Всички хора, участвали в Илинденско-Преображенското въстание са жертвали живота си за България, а ние днес не можем да отделим 15 минути от живота си, но иначе сме готови да мрънкаме под юргана, да псуваме и да недоволстваме, че държавата не се развива. Няма как след изпиването на третата ракия в кръчмата да се оправи държавата."

Това коментира военният министър Красимир Каракачанов, който почете паметта на българските революционери от Македония, Беломорието и Одринско в София при отбелязването на 115-годишнина от Илинденско-Преображенското въстание.

Каракачанов съветва Симеонов да се учи от грешките

Каракачанов съветва Симеонов да се учи от грешките

Не може да си скъп на триците и евтин на брашното, каза министърът за финансирането на армията

Годишната от Илинденско-Преображенското въстание се отбелязва всяка една година, защото хората са жертвали живота си, кариерата си и семействата си в името на голямата българска цел.

Каракачанов изказа притеснението си от всеки един фалшифициран прочит на историята, както и от мълчанието спрямо това, защото, по думите му, от десетилетия българската история се преекспонира от разни "пишман историци".

Най-лошото, според него е, че разни съседи на България пренаписват историята, вместо и да й благодарят за съществуването си.

Той призова да не се говори за политика, тъй като на днешния ден трябва да помислим какво трябва да оставим след себе си.