Има трус в коалицията и ако някой ви каже, че няма и всичко е по мед и масло, - ще ви излъже.
Това коментира вицепремиерът по сигурността и военен министър Красимир Каракачанов пред журналисти на Паметника на българските революционери от Македония, Беломорието и Одринско.

На въпрос как би коментирал едно решение на коалиционния си партньор Валери Симеонов да се яви самостоятелно на местни избори, Каракачанов подчерта, че човек трябва да се учи от опита си, тъй като на предишни местни избори са допуснали огромна грешка при явяване самостоятелно.

"Както на европейските, така и на местните избори всички трябва да се явим заедно, за да покажем, че нещо в държавата се гради", призова Каракачанов.

Трусовете в патриотичната коалиция продължават

Трусовете в патриотичната коалиция продължават

ГЕРБ, Атака, ВМРО и Воля обслужвали олигарсите

Вицепремиерът каза още, че иска поне един от трите проекта за модернизация на българската армия да се осъществи.
Българските военно въздушни сили не трябва да бъде заложник на никакви интереси, уточни той и добави, че военните не трябва да бъдат заложник на старата техника и безпаричието. Той изрази съжаление, че поради старата авиационна техника се губят млади и неопитни летци.

Според него ако са се давали повече пари през годините за ремонт на наличната авиационна техника, е нямало да паднат нито вертолетите "Пантер", нито Ми-17.

 

"Не може да си скъп на триците и евтин на брашното", отсече той. "Ако в рамките на две години се бяха отпуснали пари, то сега бихме могли да имаме пет хеликоптера Ми-17 и поне още четири Ми-24", каза още Каракачанов и добави, че с тях летците са щели да придобият много по-голям опит.

НФСБ се разгневиха на герберското икономическо мнозинство

НФСБ се разгневиха на герберското икономическо мнозинство

Според Валентин Касабов уплахата идва от премиера Бойко Борисов

Вицепремиерът по сигурността обеща, че вертолетът "Пантер" ще бъде заменен с Пантер модификация "Делфин" (втора употреба - б.р.). Той допълни, че хеликоптерът трябва да пристигне до края на настоящата година. За инвестицията от тук нататък трябва да се грижи Министерство на икономиката, уточни той.

Хеликоптерът ще е предназначен предимно за спасяване по море и ще бъде предоставен на Българския морски флот.

НФСБ опровергава Сидеров

НФСБ опровергава Сидеров

От НФСБ опровергаха, че са постигнали съгласие по Закона за горивата

Запитан как би коментирал твърдението президента на САЩ Доналд Тръмп, че Третата световна война ще започне от Черна гора, Каракачанов отбеляза, че Тръмп е прочел някоя книга за Първата световна война, която е започнала от Босна и Херцеговина. Той отбеляза, че наскоро е бил в Черна гора и хората изобщо не били настроени за война, а за развитие на туризма.

НФСБ обеща подкрепа на малките търговци на горива

НФСБ обеща подкрепа на малките търговци на горива

Очаква се среща и с Валери Симеонов