Няма забавяне на работата по проекта за новите бойни самолети Ф-16 заради корона вируса. "В писмо от Пентагона и от фирмата-изпълнител "Локхийд Мартин" ни увериха, че пандемията не забавя сроковете за изпълнение на договора". Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов във Варна.

Той заедно с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и трима посланици се запознаха с възможностите на новооткрития Военноморски координационен eлемент за Черно море. Военноморският координационен елемент ще ни даде възможност да сме максимално добре информирани за всичко, което се случва в региона на Черно море, смята Каракачанов.

Военноморския координационен елемент за Черно море се намира във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров". Тримата посланици, които видяха структурата, са посланикът на САЩ Н. Пр. Херо Мустафа, посланикът на Румъния Н. Пр. Йон Гълеа и посланикът на Грузия Н. Пр. Тамара Лилуашвили.

Каракачанов уклончив за оставка на кабинета: Всичко е възможно

Каракачанов уклончив за оставка на кабинета: Всичко е възможно

Имало варианти и много неща, които трябва да бъдат свършени

Те бяха запознати с възможностите и задачите на Военноморския координационен елемент, наблюдаваха демонстрация на използване на способностите на лодки тип "RHIB-7м. и разгледаха фрегатата "Дръзки".

С това посещение посланиците изразяват и своята солидарност с усилията на България за създаване на този морски координационен център, коментира още министърът.

Началникът на Морско училище флотилен адмирал проф. Боян Медникаров представи на гостите си изучаваните специалности и перспективите пред неговите възпитаници в областта на военното и на цивилното морско дело.