Голямо напрежение няма, но напрежение има. Такъв коментар направи във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод коалиционните взаимоотношения и възникналото напрежение между ВМРО и ГЕРБ.

Той отново подчерта, че така не може да продължава.

"Ластикът наистина е опънат. Аз не искам да го късам, но той си искам своя фаза на крайно опъване и след това изплющява нанякъде", заяви Каракачанов, цитиран от БНР.

Той отправи забележка, че през последната година като вицепремиер по сигурността научава за акциите на МВР от телевизиите и от вестниците. По негови думи това не било нормално.

На Каракачанов му писнало, очаква и спецсили на танкове

На Каракачанов му писнало, очаква и спецсили на танкове

Търсели ги само за работа и да си измият ръцете

Каракачанов заяви, че на последния коалиционен съвет е поставил въпроси, вкарани в програмата по искане на Обедините патриоти, които обаче но не се движели. Такъв бил случаят с минималните пенсии от 300 лв., военното обучение в училище, доброволната военна служба.

"Всичко това като проекти сме го вкарали. Заради несъгласувана финансова рамка топката се тупа втора година", негодува той.

По негови думи ставало въпрос за неща, които касаят малко средства, но са важни за обществото.

Понеже коалиционните партньори са коректни, не вдигат шум, нещата не се случват, обобщи той и добави, че той самият не се е женил за министерския пост.

Или ще вършим някаква работа, или няма смисъл, категоричен бе Каракачанов.

Патриотите искат промяна на отношенията в коалицията, но остават във властта

Патриотите искат промяна на отношенията в коалицията, но остават във властта

Дали България ще се превърне в полицейска държава, пита Юлиан Ангелов

Припомняме, преди дни лидерът на ВМРО заяви, че не може да се продължава с практиката при възникване на каквото и да било обществено напрежение да се удря някой от коалиционните партньори. Повод за изказването му беше напрежението в коалицията след ареста на шефката на Басейнова дирекция-Пловдив и задържането в началото на годината на екоминистъра Нено Димов.

Нас ни търсят само за работа, а като трябва да си измият ръцете, коалиционните партньори са виновни, ядоса се Каракачанов.

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обясни, че отношенията в коалицията са динамични и проблемите се решават в движение.

Коментар направи и воеводата Юлиан Ангелов, който заяви, че патриотите искат промяна на отношенията в коалицията, но остават във властта.

Отношенията в коалицията били динамични, проблемите се решавали в движение

Отношенията в коалицията били динамични, проблемите се решавали в движение

Властта ще изпълни коалиционната си програма, уверява Дариткова