Така повече не може да се продължава, при възникване на каквото и да било обществено напрежение да се удря някой от коалиционните партньори. Това заяви тази сутрин на коалиционен съвет вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов на премиера Бойко Борисов, съобщават от "24 часа".

Повод за срещата е било напрежението в коалицията след ареста на шефката на Басейнова дирекция-Пловдив.

По думи на Каракачанов това е "безумие".

Арестуваха шефа на Басейнова дирекция - Пловдив
Обновена

Арестуваха шефа на Басейнова дирекция - Пловдив

Прокуратурата претърсва сградата и иззема документи

"Какви са тези акции от Цветаново време да пращат качулки с автомати срещу жена с писалка. Ми следващия път да пратя специалните сили с танкове", възмути се воеводата.

Той изрази недоволство, че въпреки че е силов вицепремиер, никога не го информират за такива акции. Изказването му беше по повод както вчерашния арест, така и задържането в началото на годината на екоминистъра Нено Димов.

Нас ни търсят само за работа, а като трябва да си измият ръцете, коалиционните партньори са виновни, обобщи Каракачанов.

Припомняме, тази сутрин екоминистърът Емил Димитров също се оплака от акциите ала Рамбо, заради които оставал без кадри.Според него хората не желаят да работят за държава, в която каквото и да направят, ги арестуват и също коментира ареста на шефката на Басейнова дирекция-Пловдив. По негови думи никой не искал да поеме временно функциите на директор в дирекцията, тъй като хората се страхували, че за нещо ще ги арестуват.

Ревизоро няма кадри след акциите ала Рамбо

Ревизоро няма кадри след акциите ала Рамбо

Хората не искали да работят в държава, в която каквото и да направят ги арестуват