Категорично казвам, че няма да участвам в предстоящите избори. Имам други амбиции пред себе си. Пожелавам успех на всички, които ще участват и да има една смислена кампания, защото ситуацията ще бъде още по-тежка и трябва да има ясни политики и малко да разовят томахавките.

Той подчерта, че е юрист и иска да се развива в тази посока.

На въпрос какво му е мнение за обвързването му с Делян Пеевски и ДПС, той отбеляза, че това е нещо, за което се говори от 10 години.

Работил съм като министър така, че да се случват нещата. По никакъв начин никога не съм поставял някоя партия пред друга. Аз не деля хората на представители на политически сили. За мен хората са можещи, неможещи, добри и лоши, но аз не съм политически обвързан. 

Караниколов уточни, че много пъти е казал, че с Пеевски не се познават. Мисля, че е крайно време, ако го видя някъде да се запознаем, за да се спре тази сага, допълни бившият икономически министър.

Дянков, Прокопиев и Трайков са невинни за приватизацията на 33% от ЕVN
Обновена

Дянков, Прокопиев и Трайков са невинни за приватизацията на 33% от ЕVN

Оправдаха и тримата служители на "Булгброкърс"

По отношение на делото "ЕВН", по което подсъдими са Иво Прокопиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков, Караниколов поясни, че имало запитване дали един инвестиционен посредник дали може да участва, представяйки и клиента, и купувача. На това той отговорил, че не може да каже дали закона не го допуска.

От чисто морална гледна точка, той не го разбирал.

Аз като изпълнителен директор не съм уведомен от конкретната компания, че съответно те работят и за двамата клиенти, посочи Караниколов.