От Министерството на икономиката до петък ще изпратят писмо с искане за среща с президента. Това увери на брифинг в Министерски съвет министърът на икономиката Емил Караниколов.

Той информира, че по време на тази среща на президентството ще бъде предоставена пълна информация за икономическите политики и мерките, които провежда правителството.

Борисов изпрати министрите си при президента да осветят обществените поръчки

Борисов изпрати министрите си при президента да осветят обществените поръчки

Аз обществени поръчки не правя - аз отговарям за политики

Караниколов уточни, че ще бъде представена информация какво е направило правителството към момента, добрата работа на приходните администрации, приемането на антикорупционния закон, законът за инвестициите, който включва и публично-частното партньорство. Той заяви, че на два пъти е вдигнат кредитният рейтинг на страната.

С близо 7% производствените предприятия свиват инвестициите

С близо 7% производствените предприятия свиват инвестициите

В производството на недълготрайни потребителски стоки се предвижда свиване на инвестиционните програми с 25.2%

Икономическият министър информира, че от 31 сертифицирани проекти по Закона за насърчаване на инвестициите, 15 са във високотехнологичния сектор. "Към България има наистина сериозен интерес от този сектор.

Президентът ще бъде информиран, че вече има 11 меморандума за създаване на индустриални зони и инвеститорите вече не гледат само към София, Пловдив и Стара Загора, а се насочват и към другите региони в България", заяви Караниколов. Той призова по темата икономика всички да работят активно.