Радев да не краде от тезите на БСП, да си направи свои. Когато имаш желание да влезеш във властта, но не можеш да го направиш по законния начин, се случва това, което стана снощи, обясни пред НоваТВ, председателят на парламента Цвета Караянчева.

Караянчева е оптимист, този път няма да има служебно правителство.

Вървим към служебно правителство, обяви Плевнелиев

Вървим към служебно правителство, обяви Плевнелиев

В понеделник той връчва мандат на ГЕРБ, след това на БСП и ДПС.

Все по-трудно й е да говори за президента и за това ще го нарича  господин Радев. Президент е човек, който обединява, който по Конституция обединява всички български граждани, а Радев се разграничава от всички български граждани и е президент на определена група от хора, обясни тя.

Според нея за съжаления той е превърнал НСО в посмешище, а "тези момчета живеят с нас".

Припомняме, според Румен Радев с промените от 2015 г. президентът има ограничен контрол върху службата НСО. 

Никой на никого не пречи да протестира, но да носят маски както нашите хора от ГЕРБ, да спазват трите Д (дистанция, дезинфекция, дисциплина - б.р.), добави тя.

Караянчева подкрепя премиера, а Радев търси политическа кариера, излизат с мантри за машинното гласуване, като гарант за честни избори, а това не е така, коментира Караянчева.

Димитър Стоянов: Обиските в президентството уронват престижа на България

Димитър Стоянов: Обиските в президентството уронват престижа на България

Все още съм главен секретар (на президента) и няма причина да не бъда такъв, каза той

За съжаление на Радев, няма да бутне правителството, защото има много разумни граждани и много здравомислещи хора, а и ситуацията е различна от 2013 г., категорична е Караянчева.