Обиските в президентската институция определено са прецедент. Действията на прокуратурата уронват престижа не толкова на президентската институция, колкото на България пред международната общност.

Това е продължаваща война с президентската институция, която се води от изпълнителната власт и от прокуратурата.

Това заяви пред БиТиВи главният секретар на президента Румен Радев - Димитър Стоянов.

"Обиските създават впечатлението за краха на модела на управлението "Борисов-Пеевски", каза Стоянов и допълни, че все още е главен секретар и няма причина да не бъда такъв.

"За мен остана неразбираемо как 30 души въоръжени са дошли, за да изземват листчета, хартийки или каквито и да е там - "компромати" от двата кабинета, които обискираха, при условие, че президентската институция е стратегически обект. 80% от нашата администрация са дами. Мисля, че беше прекалено излишно, показно", каза Стоянов който е военен от резерва.

Според него тази показност не помага нито на прокуратурата, нито на президентската институция.Той намекна, че държавното обвинение налага двоен стандарт в решенията си по кои казуси да се сезира.

От Президентството са оказали пълно съдействие при обиските на прокуратурата. Стоянов отрече да са изнасяни важни документи по нерегламентиран начин, каквито обвинения чухме вчера от главния прокурор Иван Гешев, който обяви, че в други държави това би било определено като политически шпионаж.

Нито се познавам, нито съм си писал с Пламен Бобоков. Познавам го от телевизията. Стоянов вчера е бил на двучасов разпит в прокуратурата. Той не каза какви въпроси са му задавани, но загатна, че е казал същото за Бобоков, каквото и в студиото.

Стоянов отрече да е имал луксозен имот в София и заяви, че няма жилище в столицата. Все още съм главен секретар (на президента) и няма причина да не бъда такъв, подчерта Стоянов

За вчерашния протест на площад "Независимост", - между сградите на президентството и на Министерския съвет, Стоянов каза, че думите на президента пред хората са били силни и са изречени пред хора от наистина различни политически общности.

Гешев: Президентът се е объркал, мафията е в политиката

Гешев: Президентът се е объркал, мафията е в политиката

Очаквайте всичко от нас