Председателят на парламента Цвета Караянчева взе думата на финала на споровете за нейната оставка.

Не съм безгрешна и никога не съм твърдяла това, подчерта тя. Караянчева вижда слабост в мотивите на ДПС и БСП, те били "от девет кладенци вода". Претопляли се стари опорни точки.

Доверието на кърджалийци ще го измерим след шест месеца, заяви парламентарният шеф. Още на 2 октомври Караянчева искала отговор от партиите за пълния достъп на медиите. От БСП още нямало отговор. Това мълчаливо съгласие ли е или мълчалив отказ, попита тя социалистите.

А за записите, в които се чува евентално гласът на Борисов със сочно определение за нея, Караянчева изрази съмнение в автентичността им.

Караянчева получила много подкрепа от опозицията, когато излезли записите.

Маските паднаха, тълкува тя действията на депутатите от опозицията, които днес й искат оставката. Много тежко приех злорадството, сподели още Караянчева. Имаше моменти, когато на самата мен ми се искаше да изчезна, направо да скоча от някоя канара в Родопите, продължи тя.

Един дебат, който news.bg не би искал да отразява

Един дебат, който news.bg не би искал да отразява

Реплики от дебата за оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева

Не се прикривайте зад лицемерие, обърна се парламентарният шеф към опозицията.

Моята чест не е функция на вашата оценка, подчерта Караянчева. Герберите станаха на крака и я аплодираха, а червените скандираха "Оставка".

След приключване на близо четиричасовите дебати депутатите гласуваха. "За" оставката на Цвета Караянчева бяха 96 депутати, "против" бяха 126. А депутатите от ГЕРБ й подариха букет и председателя на Народното събрание зае отново мястото си на президиума.

Опозицията гони караянчевщината от парламента
Обновена

Опозицията гони караянчевщината от парламента

Мустафа Карадайъ: ГЕРБ ще пропуснат възможността да се коригират