Цвета Караянчева да освободи поста председател на Народното събрание заради авторитета на парламента и заради честта и достойнството на българските жени. Това настоя лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на обсъждането на мотивите, с които опозицията поиска оставката на парламентарния шеф. Тя повтори мотивите от вчера.

И лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се включи, след като вчера движението отново й поиска оставката.

БСП и ГЕРБ в сблъсък за Цвета Караянчева

БСП и ГЕРБ в сблъсък за Цвета Караянчева

Нинова разкритикува риалити шоуто на Борисов с участието на министри

Той смята, че днес ГЕРБ ще пропуснат възможността да се коригират. Цвета Караянчева е ярко олицетворение на ГЕРБ, отчете Карадайъ. Разделението и противопоставянето властват в последно време, по думите му. Гражданите не искат някой да ги наставлява и навиква, според него.

Самата госпожа или не разбира за какво става въпрос, или се е самозабравила, предположи лидерът на ДПС.

От истината ви боли, обърна се той към герберите, които остро реагираха на думите му.

Караянчева и караянчевщината нямат място в българския парламент и българската политика, отсече Мустафа Карадайъ.

ДПС внесе 96 подписа и мотиви за оставката на Караянчева

ДПС внесе 96 подписа и мотиви за оставката на Караянчева

Карадайъ пита ГЕРБ дали се олицетворява с образа на председателя на НС

Славчо Атанасов от ОП защити Цвета Караянчева, изтъквайки, че тя един лев не е откраднала за разлика от някои хора от Крушовица. Опозицията превръщала председателят на парламента в мъченица.

Госпожа Караянчева не е корумпиран политик, категоричен бе Атанасов. На моменти тя била прекалено мека и депутатите й се качвали на главата. ДПС пък я атакували, защото е от Кърджали и отнела монопола им в региона.

Колеги от ДПС, много ви боли, че ви пробиха крепостта, каза още Славчо Атанасов. А думите по неин адрес от записите с предполагаемо участие на Бойко Борисов бил заради географските ни ширини.

Вие превърнахте политическият елит в политическо блато, ядоса се и социалистът Антон Кутев.

ГЕРБ-Кърджали твърдо зад Цвета Караянчева

ГЕРБ-Кърджали твърдо зад Цвета Караянчева

ДПС и БСП искали поста й по служебен път, според кърджалийската формация

Вежди Рашидов пък се възмути от искрата, която имала Корнелия Нинова към премиера Бойко Борисов, че все го викала в парламента. Предложи й да го покани на ресторант и да се разберат по мъжки.

Дебатът днес не е дали Цвета Караянчева е обидила парламента, а че Елена Йончева обиди цялата българска държава, посочи депутатът от ГЕРБ.

Премиерът не е на повикване, той не е част от Околовръстния път, ядоса се Вежди Рашидов.

Уважаема кърджалийска мъченица, обърна се към Караянчева и Хамид Хамид. В определението от записите по адрес на Караянчева от ДПС не са съгласни с думата "кърджалийска". Но дотам завършва нашето несъгласие с него, отчете той.