Без разрешение на ръководството на парламентарната група председателят на парламента няма как да разреши командироване на депутати. Това стана ясно от отговора на председателя на законодателния орган Цвета Караянчева по повод обвинението на соцлидера Корнелия Нинова.

Припомняме, само час преди това Нинова заяви, че ако е зависело от нея, е нямало да подпише разрешение на командировка. Соцлидерът подчерта, че е учудена от решението на председателя на Народното събрание.

"Искам да призова госпожа Нинова да не търси медийна изява на мой гръб или на гърба на институцията, която аз представлявам", изтъкна Караянчева.

БСП няма да се връща в парламента за обсъждане на ветото

БСП няма да се връща в парламента за обсъждане на ветото

Нинова обеща депутатите от ловното изложение да върнат парите

Пред медиите в кулоарите на парламента тя представи документи, че ПГ на БСП е разрешила командироването на двамата депутати за ловното изложение в Залцбург. Едва след получаване на подписи за командироване на депутати, тогава Караянчева резолира командировката.

Подписът не е на соцлидера, а на някой от ръководството на ПГ на левицата. "Нека тя да каже кой се е подписал", призова председателят на парламента.

"Ако госпожа Нинова не може да си контролира народните представители, да не търси причината в мен", настоя още Цвета Караянчева.

Припомняме, че по-рано днес Корнелия Нинова заяви, че двамата народни предствители ще върнат парите за командировката. 

Четирима депутати на ловно изложение срещу 13 573 лева от бюджета

Четирима депутати на ловно изложение срещу 13 573 лева от бюджета

Двама от посетилите експозицията са от БСП