Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева подкрепи избора на Валери Симеонов за неин заместник. 

В Златоград Караянчева коментира протестите по този повод на майките на деца с увреждания и исканата от тях оставка на Симеонов.

Валери Симеонов стана заместник-председател на НС

Валери Симеонов стана заместник-председател на НС

От ДПС възмутени напуснаха пленарната зала

"По правилник всяка парламентарна група има право да посочи заместник-председател. Г-н Валери Симеонов е един от ръководителите на един от коалиционните партньори, така че няма нищо чудно в това. За думите си като вицепремиер той понесе своя кръст, подаде оставка", заяви Караянчева, цитирана от БГНЕС.

"Той е избран като народен представител и мисля, че няма нищо лошо в това неговата парламентарна група да го предложи на този пост. Не знам какво влагат протестиращите в личността на г-н Валери Симеонов. За мен той приключи с предния период и като народен представител има право да бъде избран", продължи председателят на Народното събрание.

За АБВ новият пост на Валери Симеонов е гавра

За АБВ новият пост на Валери Симеонов е гавра

Да изберем за зам.-председател авторът на ,,излишното шумолене" не помага според Румен Петков

По повод поисканата от лидера на БСП Корнелия Нинова оставка на премиера Бойко Борисов, председателят на парламента каза: "Разбирам, че госпожа Нинова иска да управлява, но все пак българският народ избира кой да управлява и за колко време."