Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обсъди с Аркадий Климов - член на Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската федерация, възможностите за задълбочаване на парламентарното сътрудничество между България и Руската федерация.

Председателят на Народното събрание отбелязва, че отношенията между България и Русия се основават на дългогодишни исторически традиции, културна близост и приятелски връзки между двата народа. Българските народни представители отдават огромно значение на развитието на двустранния парламентарен диалог.

Караянчева посочва, че навършването на 140 години от установяването на дипломатически отношения между България и Русия е важно събитие, което ще бъде отбелязано заедно със 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

С конференция отбелязват 140 години от Константинополския мирен договор

С конференция отбелязват 140 години от Константинополския мирен договор

Според княз Ростовски, днес Русия и Турция са две диктатури, които ще се договорят, "защото са ягоди от същото поле"

Председателят на българския парламент декларира, че Народното събрание е готово да продължи да работи за утвърждаване и разширяване на парламентарното сътрудничество между България и Русия. Караянчева подчертава, че възможности за задълбочаване на сътрудничеството има в областите на икономиката, образованието и културата.

Важно е да положим усилия за развитие на отношенията в областите на енергетиката и туризма, добави председателят на Народното събрание. Караянчева посочва, че българското Черноморие е желана дестинация от руските туристи и че страната ни полага усилия да стане предпочитано място за почивка през всички сезони на годината.

Депутатът от Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската федерация Аркадий Климов отбеляза традиционно добрите отношения между България и Русия.

Той изразява увереност, че парламентаристите от двете страни могат да си сътрудничат в редица области от взаимен интерес и подчертава, че групите за приятелство могат да играят голяма роля за активизиране на парламентарния диалог.

Караянчева показа на народа как се натиска звънеца на властта

Караянчева показа на народа как се натиска звънеца на властта

С деня на отворени врати отбелязваме 140 години от Учредителното събрание и Търновската конституция