Депутатите избраха Карина Караиванова за председател на Комисията за финансов надзор.
„За” гласуваха 139 народни представители, 24 бяха „против” и 11 гласуваха „въздържал се”.

Левицата скочи срещу избора на Караиванова, изтъквайки съмненията си около процедурата за избиране на нов шеф на КФН.

Според Румен Гечев незаконосъобразно се съкратили сроковете в процедурата.
Затова и по мнението му се създават предпоставки изборът да бъде опорочен и да се атакува в КС. Освен това се съсредоточавала в ръцете на финансовия министър прекалено много власт.

Вие носите отговорност за този избор, обърна се Гечев към управляващите. Той настоя още за спиране на процедурата. 

Менда Стоянова отвърна на червения депутат и изтъкна, че нямало опасност Конституционният съд да обяви процедурата за противоконституционна.
Участваме в кадрови цирк, не се даде Румен Гечев.

Йордан Цонев от ДПС застана зад кандидатурата на Карина Караиванов, въпреки че смятат, че процедурата е опорочена и е наложена зле имиджово. Достатъчен атестат за кандидатката било това, че се е ползвала с доверието на различни мнозинства.

От партията очакват да се направи обективен анализ на състоянието на небанковия финансов сектор.
Цонев е притеснен обаче от подкрепата на някои депутати за Караиванова. Зад тяхното рамо се криели интересите на мастист бизнесмен с интереси в сектора, както се изрази депутатът от ДПС.

Реформаторът Мартин Димитров се обърна към Караиванова: „По делата ще получавате нашата подкрепа.

Независимият Георги Кадиев пък не намерил човек в Министерство на финансите, който да каже, че Караиванова има експертиза в пенсионното осигуряване и застраховането. Той поиска и ревизия на ерата „Стоян Мавродиев”.

Герберът Делян Добрев пък изрази задоволство, че кандидатурата на Караиванова е толкова добра, че другите партии не могли да издигнат достоен конкурент.

Увереност изрази в кулоарите на Народното събрание новата шефка на КФН Карина Караиванова, след като положи клетва в пленарна зала.

Тя сподели пред медиите, че не е обезпокоена от факта, че беше единствен претендент за поста.

„Не ме притеснява, никога не съм се притеснявала от конкуренцията. Това, че съм единствен кандидат, не е моя вина”, изтъкна тя. Първият й приоритет на новата длъжност е да завърши оценката на активите. „В краткосрочен план това е най-важното”, сподели тя.

Карина Караиванова обеща безпристрастност в работата си и прозрачност. Нямало да прави ревизия на предходното ръководство на регулатора.