РЗС разпространи видеоклипове, които според лидера на партията Яне Янев свидетелстват за нарушения на изборното законодателство от страна на ГЕРБ.
На брифинг в централата си от РЗС поясниха, че записът бил правен през октомври 2009 година на частични избори за районен кмет в Пловдив.

Сред клиповете има телефонен разговор и с вътрешния министър Цветан Цветанов. Яне Янев не се съмнява, че това е гласът на Цветанов и каза, че биха могли при съмнение да се ползват технически методи за проверка.

ГЕРБ-Пловдив: РЗС лъже

                Още...

Той заяви, че по този начин отправя въпроси към премиера Бойко Борисов дали той е съгласен с тези методи и запознат ли е, че са правени груби фалшификации. „Наясно ли е, че неговата партия е надминала по злоупотреби с изборното законодателство и Тройната коалиция, и всички предишни", попита Янев.

Обръщайки се към Борисов, той добави „Знаете ли това Господин премиер. Ако не го знаете е страшно, ако го знаете е още по-страшно".

Янев поясни, че една от масовите практики на фалшифициране е била с палец с мастило, който преди това е обвит с нещо, да се отбелязват бюлетините и така ставали недействителни.

Представените записи от РЗС са част от голям 8-часов филм. Яне Янев каза, че не е гледал целия запис и че не знае кой е авторът. „Призоваваме авторът да покаже целия видеозапис и да каже защо е крит повече от година", добави Янев.

По повод информациите, че става въпрос за учебен филм, Янев коментира: „Ако е учебен филм, нека го дадат това учебно помагало на всички българи".
Лидерът на РЗС поясни още, че клиповете били предоставени от активисти на ГЕРБ, които са ги предали на активисти на РЗС от Пловдив.

Помолен да коментира как хора от ГЕРБ предоставят на РЗС записите, Янев обясни, че има тенденция активисти на ГЕРБ в страната да преминават към РЗС.
„След Нова година ще оповестим всички активисти от ГЕРБ и Атака, които са преминали към РЗС", съобщи Янев. Той каза още, че до месец РЗС ще има възстановена парламентарна група.

Лидерът на РЗС анонсира и друг видеоматериал, който партията възнамерява да разпространи. Янев каза, че това е видео от леговището на „котараците" от басейна „Дианабад" и че ще бъде много интересно.

Запитан дали във видеото има мишки, Янев отговори : „Има. Има и плъхове дори". А за „котараците" каза, че били цяло котило.
„Големият котарак излиза много ловко след среща с едно доста обемисто политическо туловище", добави Янев.