Аз нямам какво да кажа за магистрала "Хемус". С тези думи генералният директор на "Лукойл България" Валентин Златев увери, че няма никакво участие във фирмите, които спечелиха търга за спряното вчера строителство на "Хемус".

Казва се „няма пари” - като нямате пари как правите конкурс, запита той реторично.

Златев отрече слуховете, че той и Делян Пеевски стоели зад консорциумите, които щяха да строят Лот 1 и 2 на магистралата. Ако аз тръгна да споделям всички слухове, които съм чул тази сутрин, трябва да затворим държавата.
Нямам никаква - фактическа или не, връзка с Пеевски или фирмите, отсече Златев.

Показахме, че не ни е страх, обяснява Павлова спирането на "Хемус

Показахме, че не ни е страх, обяснява Павлова спирането на "Хемус

Има опити за дестабилизация на правителството

Той не е обсъждал днес темата с премиера, с когото имаха бизнес среща.

Според Златев нямало доказателства, имало съмнения по слухове. Това са консорциуми от по 5-6 фирми, в коя точно имам участие аз, възмути се той, подчертавайки, че няма отношения към този казус. По слухове никога не съм живял и няма да живея, убеден е бизнесменът.

На срещата с Борисов с Петролната и газова асоциация Златев и делегацията му обсъдили нелоялните практики и конкуренции, като настояли секторът да бъде максимално осветлен.

Да са равнопоставени всички на пазара и да има върховенство на закона, поискали от Борисов. Той пък им обещал нова среща следващата седмица за набелязване на мерките, които правителството ще предприеме.