Премиерът Петков има ясна стратегия за минимизира работата на историческата комисия между България и Северна Македония. Тази позиция изрази пред БиТиВи Милен Керемедчиев.

Комуникацията с българското общество бе прекъсната, според него. Поне до 2030 година Македония и Албания няма да станат член на ЕС, защото има да затварят преговорни глави. Имаме възможност многократно да поставяме нашите проблеми, поясни Керемедчиев.

Подпалването на културния център в Битоля, по мнението му, не е случайно. Инцидентът цели втърдяване на позициите и на двете страни. Продължаваме да бъдем неразбрани от европейските институции, каза Керемедчиев.

Доц. Спас Ташев припомни, че Македония е част от българското самосъзнание. Откритите въпроси бяха оставени в страни, по мнението му. През последните 30 години българската позиция е непоследователна, каза той.

Ветото гарантира нашия суверенитет, по мнението му. Според него в ЕС страната ни не е посочила конкретни примери защо нашата позиция за Северна Македония е такава.

България не вдига ветото над РСМ, потвърди Петков публично и пред Вархеи

България не вдига ветото над РСМ, потвърди Петков публично и пред Вархеи

Никой да не прави едностранни фалшиви новини