"Ние вече не искаме оставката на Корнелия Нинова, тя партията е остави." Това обяви Кирил Добрев преди днешния пленум на БСП.

По думите му един конгрес може да реши пътя, по който да тръгне БСП - дали остават по този път на разделението, по който ги води Нинова или трябва да се тръгне по друг път на единството в партията. Дори не е актуален днес въпросът за нейната оставка, въпросът е за оставането на БСП в политическия живот, изтъкна Добрев.

Според него има проблем и в ръководството, и в структурите на партията, но вкарването на червените в спирала от избори в избори, щяло да ги доведе да търсят възможност да минат 4-процентовата бариера. Ако в първата кампания на 4 април е бил проблем неясната заявка за подкрепа на Румен Радев за президент, то неучастието на БСП в служебния кабинет довело до голяма демотивация на хората за изборите на 11 юли, посочи Добрев.

Овчаров съзря "рейдърство" и предатели зад слабите резултати на БСП

Овчаров съзря "рейдърство" и предатели зад слабите резултати на БСП

Обвини Елена Йончева, Мая Манолова и Татяна Дончева

Той добави, че всяка подкрепа от политически субекти да бъдат извадени ГЕРБ е важна. БСП трябва да подкрепи правителството на "Има такъв народ" при определени червени линии и условия, които не трябва да се минават, настоя Добрев.

Всички тези хора, които тук са се събрали, искат конгрес, каза Добрев за протеста на "Позитано" 20, на който протестиращите от БСП-младежи поискаха оставката на соцводача Корнелия Нинова.

От своя страна Весела Лечева коментира, че БСП са загубили катастрофално последните избори. Няма как партията да стане заложник на нечии политически противоречия, постове и амбиции на окопала се група като ръководството на партията, изтъкна Лечева.

След преговорите: ИТН леко се заяде с БСП, била твърде социална партия

След преговорите: ИТН леко се заяде с БСП, била твърде социална партия

Нинова пък видя повече сходства, отколкото различия

Днес предстоят дискусии за това дали да бъде подкрепен проектокабинета на Слави Трифонов. За съжаление нашата партия е в такава позиция, че не е от решаващите. Поставили сме се с в такава ситуация, която ни дава много неглижираща роля. Тук е важно партията да излезе с достойнство, защото да се хванат като удавник за сламка и да се търсят само властови позиции, ще бъде изключително лош знак за цялата партия, коментира Лечева в отговор на въпрос на News.bg

Тя е на мнение, че ако се прави едно и също няма как БСП да получат различни резултати на нови предсрочни избори. Ако се появим със същото ръководство няма как да получим различен резултат от настоящия, настоя още Лечева в отговор на въпрос нa News.bg.

Станишев: Показаха ни, че без БСП може, слава богу, май не искат

Станишев: Показаха ни, че без БСП може, слава богу, май не искат

Той не се съмнява в искреността на ИТН за промяна, но знаят ли как?

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов заяви, че всички носят отговорност за резултата на червените на предсрочните избори. Отговорност носят и тези, които подкрепят модела "Нинова", който се изчерпа и не е ползотворен за БСП, подчерта Паргов и добави, че този модел на два последователни избора ударил дъното. Той даде за пример и първоначалната клатеща се подкрепа за президента Румен Радев за втори мандат.

Той предложил на Нинова след 4 април като личен акт, ако тя подаде оставка, Паргов да бъде след нея. Сега едно от решенията, които трябва да вземе БСП, е решение за конгрес през септември. Анализът, който днес трябва да бъде направен за изборните резултати и за причините за този срив, да продължи с този най-висок и висш форум на партията, настоя Паргов.

Кутев разочарован от резултата на БСП, очаква промени в ръководството

Кутев разочарован от резултата на БСП, очаква промени в ръководството

Проблемите в партията вече не можели да се скрият