БСП е почти четвърта на парламентарните избори, проблемите в партията не могат да се скрият. Това заяви пред bTV говорителят на служебния кабинет и член на висшето ръководство на левицата Антон Кутев.

Той посочи, че предстои доста неща в партията да се изяснят, но отказа да навлиза в подробности. Подчерта обаче, че в лично качество е разочарован от резултата и се налагат промени.

"Оставките са част от личното решение на ръководството, докато промените в ръководството са част от партийната политика. Аз лично бих мислил върху промени в ръководството, независимо от това дали ще има оставки", отбеляза той.

Кутев отказа да коментира проектокабинета на "Има такъв народ" с аргумента, че всичко ще се реши в Народното събрание. Той поясни, че темата скоро ще бъде обсъдена на пленум на БСП.

ГЕРБ заключи: Опитите за изчегъртване са неуспешни

ГЕРБ заключи: Опитите за изчегъртване са неуспешни

Какъвто и да е резултатът - съвсем първи, по-малко първи, за нас той е постижение

Аз не съм в топли взаимоотношения с ръководството на партията, така че се съмнявам моята дума да е най-важната по време на този пленум, отбеляза политикът, но увери, че задължително ще се изкаже по много въпроси на този пленум.

По повод критиките от страна ГЕРБ, че служебното правителство играе роля на предизборен щаб на президента Румен Радев, Кутев заяви, че "вървят крачка след БСП".

"Колкото по-малко депутати имат, толкова по-голямо постижение са направили. Никой не е искал да ги "изчегъртва". Бойко Борисов ни се караше преди малко, аз си мислех, че вместо да ни се кара с благ тон, ще ни обясни какво стана с милиардите в "Автомагистрали", коментира Кутев. Той бе категоричен, че искат да "изчегъртат" не Томислав Дончев или Бойко Борисов, а този начин на харчене на пари.

По негови думи държавните служби трябва да разследват спорните обществени поръчки и сделки, сключени от кабинета "Борисов 3".

Кутев посочи, че в оставащите дни на служебния кабинет му се иска да се докаже, че процесът за промяна на модела е необратим. Той допълни и че служебното правителство подготвя няколко ключови законопроекта, които ще внесе в парламента.

Георги Свиленски: Без БСП правителство няма как да има

Георги Свиленски: Без БСП правителство няма как да има

Предстои анализ отгоре-надолу в партията