БСП загуби гласове на изборите тази година в момент, в който трябва да ги печели. Това коментира през Би Ти Ви Румен Овчаров, който е член на Националния съвет на партията.

Той отбеляза, че основанието социалистите да трупат актив било, че те били единствените, които през последните пет години са се борили с ГЕРБ, с Бойко Борисов, с модела "Борисов", с паралелната държава и със задкулисието. А причината да губят гласове била "политическото рейдърство", вероятно имайки предвид Борисов и ГЕРБ.

Станишев: Показаха ни, че без БСП може, слава богу, май не искат

Станишев: Показаха ни, че без БСП може, слава богу, май не искат

Той не се съмнява в искреността на ИТН за промяна, но знаят ли как?

Овчаров напомни, че терминът "рейдърство" идва от годините на пиратските набези по моретата и означава насилствено отнемане на имущество, а в днешно време се използва за насилствено превземане на фирма или активите ѝ.

Като винаги това не се случва без участието на вътрешни хора - инсайдъри, които, простичко казано, били предатели, уточни социалистът. Той отказа да назове конкретни имена на предатели, но стана ясно, че вини евродепутата от БСП Елена Йончева и бившите членове на партията Мая Манолова и Татяна Дончева.

След преговорите: ИТН леко се заяде с БСП, била твърде социална партия

След преговорите: ИТН леко се заяде с БСП, била твърде социална партия

Нинова пък видя повече сходства, отколкото различия

Според Румен Овчаров социалистите не трябва да подкрепят кабинет на "Има такъв народ" (ИТН), без да има ясни ангажименти, за да не се окаже после, че подкрепят мажоритарна изборна система и намаляване на субсидията на партиите.

Той смята също, че сега не бил моментът да се сменя лидерът на БСП. В тази връзка той коментира: "Този сериал го гледаме вече трета година. Той приключи, но за някои хора не е приключил. Те искат още от същото. Не искат да разберат, че един бързотечен преврат сега и в момента ще убие БСП окончателно и безвъзвратно. Само и само, за да угодят на личните си амбиции, на омразата и на ненавистта си към други хора. Политиката не е ненавист, а обединяване за решаване на проблеми."