"Време е в БСП да начертаем план за "България 2030". За това настоя заместник-председателят на БСП Кирил Добрев в Горна Оряховица.

Кризата ни показа, че се нуждаем от конкурентоспособна икономика и силна социална политика, убеден е той.

За него е важна консолидацията - консолидация в БСП, консолидация вляво и консолидация в обществото. Време е да погледнем напред в бъдещето и да решим най-накрая в каква България искаме да отгледаме своите деца и да остареят нашите родители, настоя Добрев.

"Вярвам в консолидацията на БСП и смятам, че с послания към хората от моето поколение, които са малцинство в партията ни, ще можем да я направим по-силна. Вярвам и в консолидацията вляво, но не с политически генни инженери, които буквално използват БСП като ресурс и гласове", смята той.

Кирил Добрев готов за лидер на БСП и за нов премиер

Кирил Добрев готов за лидер на БСП и за нов премиер

Не казвам, че съм ангел, но знам, че съм верният човек на вярното място

За пример социалистът припомни създаването на предизборни коалиции, които са повлияли негативно на резултатите на БСП по места, а впоследствие техните инициатори са били част от срещата на леви партии в София, инициирана наскоро именно от БСП.

Той допълни, че е готов на диалог и с протегната ръка към всеки с различно мнение, защото "само усилията заедно могат да доведат до успех на левицата на всички избори".

"Кризата, която изненада целия свят, може да се окаже шанс. Шанс да обединим обществото около няколко теми - нов тип икономика и социална политика, ново качество и стандарт на живот, само така можем да запазим децата си тук в България", категоричен бе зам.-председателят на БСП.

Според Добрев думите "солидарност" и "равенство" са изконни за социалистите, като БСП е единствената партия, която защитава социално-слабите и хората на наемния труд. "Не трябва да бъдат пренебрегвани обаче и хората, които се занимават със собствен бизнес, плащат своите данъци и осигуряват работни места. Те са онзи гръбнак, на когото може да разчита българската икономика, и ние трябва да бъдем и на тяхна страна", допълни Кирил Добрев.

Кирил Добрев : БСП е кауза, не нечия собственост

Кирил Добрев : БСП е кауза, не нечия собственост

Социалистът не иска водеща политика в партията да е разделението