Кирил Петков влиза в съдебната зала, за да опровергае една голяма лъжа - за газовите посредници. "Според ГЕРБ едва ли не ние сме се обогатили от посредници. Решихме, че съда може да даде отговор по този въпрос на българските граждани", заяви Петков пред журналисти. Той припомни и "други лъжи" на Борисов, че бюджетът е счупен, че зимата ще е тежка и студена. Гражданите не трябва да губят надежда, че има политици които се борят за каузата и вярват, че корупцията е нещо лошо, поясни Петков.

Той коментира и нагорещила се в последните дни тема относно ангажимента на България да намали въглеродните емисии. Петков бе категоричен, че няма изискване за затваряне на ТЕЦ-овете. Намаляването на емисиите не е равносилно на затваряне. Има варианти за регулиране на мощностите. Може да поискаме дерогация, заедно с Румъния и Гърция за отлагане на този ангажимент във времето, допълни той.

По думите му искът е за 500 000 лева, с първа стъпка частичен иск от 10 000 лева.

Петков за третия мандат: Няма да правим договорки под масата

Петков за третия мандат: Няма да правим договорки под масата

ПП са готови на компромис за Изборния кодекс

Заобиколени сме от една политическа риторика, почти шизофренична. Всички искат правителство, а отказват да говорят за важните приоритети. Нямаше един коментар или въпрос по нашата декларация, поясни той, коментира още съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Обединението около цели, ценности, политики трябва да стане не само в ниво парламент, а на ниво народ като цяло. Ние трябва да обединим всички сили да има повече хора, които да се интересуват от истинските проблеми на деня, поясни депутатът.

По отношение на третия мандат бившият премиер посочи, че шансовете за кабинет са малки. Ще говорим с всеки за политики, независимо на коя партия бъде връчен мандата. В зависимост от политиките, ще видим дали имаме червени линии, добави Петков.

Борисов не дошъл на делото за клевета от страх да застане пред истински съдия, според Петков

Борисов не дошъл на делото за клевета от страх да застане пред истински съдия, според Петков

Бойко Борисов: Петков ще трябва да спре само да "говори", а да започне и да "отговаря"