Софийският районен съд даде ход на делото по обвинение на Кирил Петков срещу Бойко Борисов за клевета. Защитата на лидера на ГЕРБ поиска производството да бъде прекратено тъй като в 10.00 часа Кирил Петков и неговият адвокат не са били в залата, но искането бе отвърлено с мотив, че двамата са били в съдебната зала при обявяването на началото на делото, съобщи БНТ.

След това адвокатите на Борисов поискаха и отвод на председателя на съдебния състав Веселина Няголова с мотив, че тя не е безпристрастна, тъй като тя е работила със защитника на Кирил Петков адвокат Стоян Мадин, а освен това била в "близки отношения" с него. Защитата на Бойко Борисов се позова на множество публикации в различни електронни сайтове.

Според адвокатите на лидера на ГЕРБ също така адвокат Стоян Мадин е определен за защитник на Кирил Петков след разпределението на делото на съдебния състав, председателстван от Веселина Няголова. Те считат и за необосновано определение по делото, в което не били обсъдени възраженията на защитата, но пък били разгледани възражения, които не са изтъквани. Адвокат Менко Менков се обоснова и с това, че в началото на заседанието по делото съдия Няголова отбелязала, че е коректно частния тъжител за бъде изчакан, тъй като Петков не е в залата, защото дава интервю. Менков риторично запита от къде съдът знае, че Петков говори с журналисти пред сградата.

Кирил Петков: Борисов лъже и ще докажа това

Кирил Петков: Борисов лъже и ще докажа това

Всички искат правителство, а отказват да говорят за важните приоритети

Адвокат Стоян Мадин пък от своя страна определи като "полицейски записки" публикациите, използвани за аргумент в подкрепа на изкането за отвод на председателя на съдебния състав. които са повод за искането били "полицейски записки".

Кирил Петков не изчака съдия Веселина Няголова да обяви дали ще си направи отвод и напусна сградата на съда. На излизане той коментира: "Г-н Борисов го няма, защото го е страх да застане пред един истински съдия". Според съпредседателя на ПП "краката на лъжата са къси и това се доказва в съдебната зала".

Съдия Веселина Няголова отказа да си направи отвод и делото продължи с разпит на свидетели.

Лидерът на ГЕРБ отговори във "Фейсбук" на нападките на Петков: "Рано или късно Кирил Петков ще трябва да спре само да "говори", а да започне и да "отговаря". Корупцията и кражбите трябва да се показват и разследват. Всички факти по газовите сделки, по цените на бензина и нафтата, по Джемкорп и т.н. на кабинета "Петков" са предадени на разследващите и по тях работят българските служби. Затова не се чуди къде съм, КирилЕ!"

Снимка 601727

Източник: "Фейсбук" страница на Бойко Борисов