"Този министър излъга, показвайки, че започва мръсна кампания. Бухалките наистина излизат." Изявлението направи съпредседателят на ПП-ДБ и бивш премиер Кирил Петков пред журналисти в кулоарите на Партийния дом видимо ядосан от твърденията на Калин Стоянов, който се оплака, че му е бил оказван натиск за определяне шефа на предизборния щаб на предсрочните парламентарни избори.

Петков обясни, че е искал да има честен човек на щаба на предсрочните парламентарни избори, за да няма купуване и продаване на гласове. "Господин Стоянов има двама шефа - господин Борисов и господин Пеевски", отсече Кирил Петков.

Той е готов да отиде и на полиграф заедно с Калин Стоянов и да говорят за това кой му се обажда по нощите и дали двамата му шефа му дават всеки ден наставления какво да прави.

Пеевски недоумява защо е зло след 9 месеца грижи

Пеевски недоумява защо е зло след 9 месеца грижи

Дали има път назад, или напред между ДПС и ПП-ДБ, зависи от доскорошните партньори

Христо Иванов добави, че изслушването на министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов не може да бъде част от служебно правителство, което да организира честни избори. Няма нито документално, нито устно дали Мартин Божанов-Нотариуса е бил сътрудник на МВР или ако е бил - това било ли е елемент на злоупотреба. От начина, по който брани информацията, разбрахме, че Нотариуса е бил сътрудник на МВР.

Защо министърът на вътрешните работи брани факта, че Нотариуса е бил сътрудник на МВР, недоумява Христо Иванов.

Иванов запита ГЕРБ-СДС защо изпращат страната на нови предсрочни избори? "Огромен проблем ще е за всяко управление на България, в което се намесва лице санкционирано по "Магнитски". Пеевски през ГЕРБ започна да се намесва в управлението на държавата и се опитахме да противодействаме на на това", заяде се Иванов с председателя на парламентарната група на ДПС.

Никола Минчев повтаря поканата си до главните прокурори

Никола Минчев повтаря поканата си до главните прокурори

Калин Стоянов ще бъде изслушан на закрито заседание

Атанас Атанасов добави, че Калин Стоянов е отказал да даде всякаква информация по време на закритото му изслушване в Партийния дом относно казуса около групата на Мартин Божанов-Нотариуса. ПП-ДБ ще помислят как да действат спрямо арогантното поведение на вътрешния министър в оставка.

Атанасов подчерта още, че депутатите са станали свидетели на организирана и координирана операция за дискредитиране на коалицията ПП-ДБ чрез използване на нереформираните прокурори и служби за сигурност. Използват ги тези партии, които провалиха ротацията в правителството, заяде се Атанас Атанасов с ГЕРБ и ДПС.

Той няма притеснение от искането да бъде арестуван, отправено от "Възраждане".

МВР се засегна от "откровените неистини" на Атанас Атанасов

МВР се засегна от "откровените неистини" на Атанас Атанасов

МВР и в частност министърът не носят отговорност за големия брой недействителни бюлетини по време на избори