Председателят на временната парламентарна комисия и депутат от ПП-ДБ Никола Минчев заяви пред журналисти в Партийния дом, че ще покани и за следващо заседание на комисията изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов и бившите главни прокурори Иван Гешев и Сотир Цацаров.

Не се притеснява обаче от бламиране на комисията от групите на ГЕРБ-СДС и ДПС и е сигурен, че може да се проведе заседание, стана ясно от думите на Никола Минчев в отговор на въпрос на News.bg. "Това зависи от тях, но предният път като не присъстваха и нямаше кворум пак проведохме заседание. Случиха се доста циркове по време на заседанието, но дори да няма кворум на следващо заседание, пак ще проведем такова като последния път", закани се Никола Минчев.

Минчев уточни, че ръководството на МВР ще бъде изслушано при закрито заседание на временната комисия.

Той добави, че поканата към вътрешният министър Калин Стоянов е предстояща, тъй като в скоро време може да не е министър в оставка. Минчев ще прецени за следващо заседание на комисията кое е приоритетно - дали отново да покани тримата последни главни прокурори или Калин Стоянов.

Трима главни прокурори не пожелаха да говорят за Нотариуса

Трима главни прокурори не пожелаха да говорят за Нотариуса

Не се явиха на комисията "Нотариуса"