Съпредседателят на ПП Кирил Петков призова колегите си от "некоалицията" ГЕРБ и ДПС да се явят в парламента, защото имало важни закони за приемане. Коментарът си той направи след провала на кворума в Народното събрание заради нерегистрирането на ГЕРБ, ДПС и ПП/ДБ.

"Сега идват данъчните закони за бюджета, има вето (на президента върху Закона за енергетиката - бел.ред.), което трябва да се отхвърли. Ние всички сме платени от народа да работим в парламента и ще ги чакаме това да се случи", изтъкна Петков.

Посочи и причината ПП/ДБ също да не се регистрират, макар и да бяха в пленарна зала - не искали да позволят "Възраждане" и хората около тях да лидират законодателните процеси.

Петков заяви, че той и съпартийците му са готови винаги на срещи и диалог с ГЕРБ. "Защото целия народ нас чака, всичките реформи нас чакат. Сега идва и въпросът за Шенген с огромна скорост декември месец. Така че не можем да изоставим законодателните процеси, които могат да се случат, само ако ние сме в зала", коментира още съпредседателят на ПП.

Некоалицията препъна кворума в НС
Обновена

Некоалицията препъна кворума в НС

Вторият опит също бе неуспешен

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов също коментира пред журналисти бъдещето на сглобката - управлението е сложно, но с оглед на резултатите на изборите не може да се каже, че е възникнала някаква нова властова алтернатива, предразполагаща към преразглеждане на управлението. А дали трябва да се сменят министри, Христо Иванов не се ангажира - това било по-скоро разговор с премиера Денков и вицепремиера Габриел.

Припомняме, премиерът Николай Денков също настоя само преди дни за спешна среща на лидерите на политическите формации, които подкрепят правителството с оглед на кризата, която настъпи с Кодгейт от петъчния ден преди първия тур на местните избори, а и подозрението между партньорите. 

Денков не изключи ГЕРБ и ДПС да стоят зад "Кодгейт"

Денков не изключи ГЕРБ и ДПС да стоят зад "Кодгейт"

Дали ще има машини, било въпрос с повишена трудност