Позицията, която вчера държавният глава Румен Радев изрази и която Асен Василев определи като позорна, отчасти, според Кирил Петков се дължи на неразбиране на ситуацията.

Това заяви българският премиер Кирил Петков при пряко включване от украинския град Бородянка, където е придружен от говорителя на правителството Лена Бориславова и представители на другите партии в управлението без БСП. 

Председателят на македонския парламент Талат Джафери е в Украйна

Председателят на македонския парламент Талат Джафери е в Украйна

Обещава участие във възстановяването на страната

Кирил Петко заяви, че като министър-председател не е спокоен с тази позиция и потвърди, че тази позиция не е на демократичния свят, на цивилизования свят и на България. Трябва да се спре и с хибридките, които широко се разпространяват в България.

Трети коалиционен съвет без решение за военната помощ за Украйна

Трети коалиционен съвет без решение за военната помощ за Украйна

Утре премиерът Кирил Петков ще пътува към Киев, без да има отговор

Самата реторика - "не давайте оръжие, за да има по-бързо мир", Кирил Петков разтълкува Какво да не даваме, за да може Путин бързо да си свърши работата и всичко след това е наред" и посочи изпепелен и ударен жилищен блок зад гърба си, който е "един блок в "Младост".

"Това не са някакви си украински проблеми. Това не са военни обекти, стратегически обекти, това за жилища, хора са живели тук, виждат се дори и детски играчки... Тук имаме една нормална държава, срещу която летят ракети и се забиват в жилищни сгради. Това не е проблем между две държави, които се бият за нещо си. Това не е битката на Украйна за Украйна, а е цивилизационен избор", каза Петков. 

Нинова към Борисов: Лъжеш, не изнасяме оръжия за Украйна

Нинова към Борисов: Лъжеш, не изнасяме оръжия за Украйна

Защо не говорите за инфлация, данъци, доходи, пита тя

Много се надявам българския парламент да вземе решение за военно-техническа помощ за Украйна. Това и ще каже на президента Володимир Зеленски. Българи ще продължи и с хуманитарната помощ.

Министър-председателят, облечен в костюм, с разкопчана бяла риза без вратовръзка (за разлика от охраняващите го военни с бронежилетки), избра да даде кратък брифинг на фона на опожарен жилищен блок, ударен от ракета. При атаката са загинали 133-ма души, каза Петков.