"Твори се на крак, бюджет не може да се твори на крак". Това заяви служебният икономически министър Кирил Петков на въпрос на News.bg дали има останала надежда в него, че все пак актуализацията на бюджета ще бъде приета, въпреки незнанието на депутатите какво и как да приемат.

Само ако сменят мярката 60/40 с малко, ние трябва да я нотифицираме отново в Европа и тази година пари няма да дойдат, изтъкна Кирил Петков и още веднъж повтори, че такива неща не се правят на крак.

И 10-те ремонтирани язовирни стени нямат разрешение за строеж

И 10-те ремонтирани язовирни стени нямат разрешение за строеж

Кирил Петков сменя е последния от старото ръководство на ДКК

Според него най-голямо безумие от страна на депутатите ще бъде, ако не приемат актуализация на бюджета. Имаме толкова големи нужди, събираемостта от НАП върви добре, имаме остри нужди и ако партиите не се съгласят, това ще е огромна грешка, предупреди Петков.

Най-страшното е, че тези решения са взети като предизборна кампания, вместо да се наблегне на истинските интереси на хората. Има средства, но се правят предизборни неща в парламента, които аз като икономист не ги разбирам, подчерта Петков.

Той е благодарен на служебния финансов министър Асен Василев, че може да издържи.

Пенсиите, добавките и бюджетът: Процедурно депутатите влязоха в Параграф 22

Пенсиите, добавките и бюджетът: Процедурно депутатите влязоха в Параграф 22

Това е трети ден, в който НС не може да уточни как и какво да гласува

Кирил Петков и Виолета Комитова не са водили разговор с президента Румен Радев дали ще продължат да бъдат служебни министри. Все пак Комитова очаква с нетърпение да бъде разпуснато Народното събрание, защото вече се чувства "задъхана". "Вие виждате от сряда до петък Народното събрание изпитва служебните министри, аз имам всеки път по 20 въпроса, даже се ядосвам и мисля вече аз да започна да ги изпитвам. Страхотно съм възмутена от тяхното работно време, изтъкна Комитова, която не е виждала такава работа при своя 40-годишен трудов стаж.

Тя не е виждала такова изпитване на служебните министри от Народното събрание, а като стане 14:01 ч. бомба удря и трябвало депутатите да излязат в почивка два дена и половина срещу сериозни заплати. Такова работно време не знам да има в тази държава - хиляди лекари, транспортни работници, полицаи, учители, служби, телевизии, медии. За първи път, откакто ходя всеки петък в НС да ме изпитват, аз видях тяхното впечатляващо работно време - сряда, четвъртък и петък до 14 ч., възмутена е Комитова.