Кирил Петков не разчита на малки тактически ходове срещу модела Пеевски. Това стана ясно от негов отговор на въпрос за "заговора Рая Назарян". Кирил Петков заявява, че е имало такава инициатива, макар и да не посочва откъде идва тя.

Имало е размисъл и дълги разговори, но от ПП-ДБ са се отказали от такива действия, а като аргумент, който е надделял, Петков обяснява, че всички технически и процедурни варианти във времето не са устойчиви.

Припомняме, че в последните седмици на 49-то Народно събрание такъв тактически наказателен ход бе предприет спрямо тогавашния председател Росен Желязков. Работата на парламента бе довършена от зам.-председателя Росица Кирова.

Кирил Петков не отговори и от къде и от коя политическа партия е дошла инициативата: "Не споделям вътрешни разговори, държа си на авторитета."

Пеевски иска Радев да си свърши работата, а не като мистър Кеш да "мести зелки"

Пеевски иска Радев да си свърши работата, а не като мистър Кеш да "мести зелки"

Разкри за още "тайни срещи" за свалянето на Рая Назарян

Съпредседателят на ПП заявява, че от партията сега ще се фокусират върху предстоящата кампания и "заедно с нашите избиратели да покажем, че България може да бъде свободна, може да има справедливост".

"Моделът Пеевски, ако искаме да бъде изкоренен, не може да се случи през малки тактически ходове, а трябва да се случи с доверието на гласоподавателите. Политиците и българското общество трябва да работим заедно, за да променим този модел. Прекалено е голям и с дълбоки корени в българската система."

Страхът ми е, че изборите няма да бъдат честни, както не бяха и последния път, изтъкна още Петков. Неговата оценка за служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов е "под всякаква критика". Припомняме, че от ПП-ДБ искат оставката на Калин Стоянов още от времето на редовния кабинет, начело с Николай Денков, но все така и не я получиха.

Бойко Борисов отрича да прави анти-ДПС коалиция след изборите

Бойко Борисов отрича да прави анти-ДПС коалиция след изборите

На ГЕРБ му е все едно кой ще е служебен премиер