Премиерът Кирил Петков е провел разговори и в Световната банка. Съдържанието им все още от Министерски съвет не съобщават.

Посещението следва срещите на Петков и българската делегация в Държавния департамент на САЩ във Вашингтон. Разговори са проведени с главния съветник по енергийните въпроси Амос Хохщайн, с подсекретаря по политическите въпроси на САЩ Виктория Нюланд, както и с координатора по политиката на санкциите Джим О"Браян.

В САЩ са и министърът на енергетиката Александър Николов, министърът на отбраната Драгомир Заков, както и от заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова.

От пресцентъра на МС обобщават, че правителството е получило силна подкрепа за усилията на България в борбата с корупцията, след като премиерът Петков е изложил мерките на кабинета за изкореняване на корупцията, както и с реалните стъпки за провеждане на съдебна реформа.

След срещите си в Държавния департамент, министър-председателят Кирил Петков е посетил Съвета по национална сигурност на Белия дом, където е разговарял със съветника по национална сигурност Джейк Съливан.