Българският премиер Кирил Петков публикува в социалната мрежа Фейсбук" своя снимка, на която се ръкува с министър-председателя на Република Северна Македония Димитър Ковачевски.

"Представете си гражданите на Република България и на Република Северна Македония да се радват на взаимно уважение, зачитане на правата им и просперитет", пише Петков. 

Щом Кирил Петков иска гаранции, и Мицкоски искал гаранции за РСМ

Щом Кирил Петков иска гаранции, и Мицкоски искал гаранции за РСМ

"Ако има македонски език, без пояснения, както и македонски народ със собствена култура и история, те ще получат нашата подкрепа"

В отговор на публикации в македонските медии Петков пише: "На всички злонамерени страни просто мога да кажа: няма да ни спрете.".

Днешната снимка, постната от Кирил Петков е в отговор на публикацията от миналата седмица на Димитър Ковачевски, на която са тримата - той, Петков и американския държавен секретар Антъни Блинкън от Мюнхенската конференция по сигурността.

Българския премиер също публикува снимката, но от друг ъгъл, момент или редакция, така че на кадъра не присъстваше Ковачевски.

По-късно от МС обясниха, че снимката неволно е редактирана в пресцентъра.

Агенция БГНЕС цитира днес премиера на Република Северна Македония, че се надява да става въпрос за неумишлен пропуск и че очаква да продължат с успешната комуникация с Република България.

Проф. Ангел Димитров: Определени среди в РС Македония крият ключа към ЕС

Проф. Ангел Димитров: Определени среди в РС Македония крият ключа към ЕС

Всеки опит да бъде прекъсната работата на съвместната историческа комисия е жест на недоброжелателност