"Знаете ли за тези решения винаги утрото е по-мъдро от вечерта." Така премиерът в оставка Кирил Петков коментира пред журналисти решението на БСП да не участва в разговорите за правителство, ако номинацията на ПП за министър-председател е самият Кирил Петков.

Той не отговори на повече журналистически въпроси по темата.

И БСП се отрекоха от Кирил Петков, но заради изгонените руски дипломати

И БСП се отрекоха от Кирил Петков, но заради изгонените руски дипломати

Искат Румен Радев да свика КСНС

По отношение на 3-часовото изслушване на премиера в оставка и службите на извънредно заседание на парламента по руския казус Петков заяви, че това, което се случило днес по време на изслушването е, че присъстваха всички служби. Това е един дълъг процес, започнал през март месец. Две неща излязоха от изслушването - това е дълъг процес и в момента ние не сме в нормална ситуация, обясни Петков.

По думите му другото, което станало ясно е, че в руското посолство продължава да има над 40 служители, което е голяма бройка в сравнение с много от европейските държави. "Много ясно беше докладвано, че аз като министър-председател съм оглавявал Съвета за сигурност, но по отделните доклади на ДАНС и на МВнР има оперативно заседание, където е входирано", поясни Кирил Петков.

Петков отрече еднолично да гони руските дипломати

Петков отрече еднолично да гони руските дипломати

Решението е взето на съвет и в присъствието на представител на президентството

Той определи още случая с отзоваването на 70-те руски дипломати като опит за политически маневри, но след днешното изслушване всички служби потвърдили едно и също.