Министър-председателят Кирил Петков проведе работна среща с посланиците на държавите-членки на Европейския съюз. Инициативата за разговора е на френския първи дипломат Флоранс Робин, чиято държава председателства Европейския съюз, информират от пресцентъра на Министерски съвет.

Сред дискутираните теми на срещата бяха борбата с корупцията, реформата на българската правосъдна система, както и напрежението по границата на Украйна. Българският премиер подчерта, че е важно дипломатическите усилия за деескалация на напрежението да продължат. В същото време, обаче, трябва да сме подготвени и за развитието на неблагоприятни сценарии.

Министър-председателят информира дипломатите и за новата динамика на отношенията между България и Република Северна Македония. Той ги запозна с резултатите от проведените срещи през последните седмици и заяви, че разчита на подкрепата на европейското семейство.

Това беше първата среща на министър-председателя с европейските посланици, а намеренията са тези разговори да се провеждат регулярно.

Евродепутатите са обезпокоени от войната на правителството срещу прокуратурата

Евродепутатите са обезпокоени от войната на правителството срещу прокуратурата

Интересуват се и защо са отхвърлени 7 кандидатури за европрокурори