Земеделските производители са потвърдили участие за среща с премиера акад. Николай Денков в Министерски съвет за подписването на споразумението - меморандум. Това заяви земеделският министър Кирил Вътев пред журналисти преди заседанието на Комисията по земеделие в Народното събрание. Коментарът си той направи във връзка с предстоящата среща със земеделците в Министерски съвет.

По време на срещата в Министерски съвет ще присъстват и нови организации от аграрния сектор.

Той очаква да постигне споразумение със земеделците и да се подпише меморандумът. Докато не се обсъди, не се приеме и не се подпише няма нищо подписано, анализира Вътев. "Просто е. Земеделците трябва да докажат загуба от дейност за 2023 г.", коментира земеделският министър в отговор на въпрос какво накратко представлява споразумението към земеделците, което вчера анонсира министър-председателят.

Зърнарите нямали политически искания, но отправили сигнал

Зърнарите нямали политически искания, но отправили сигнал

Искат от ГЕРБ-СДС да назначат друг министър при ротацията

Националният протест на земеделците и блокадите на ключови места в цялата страна продължи и днес, като те затвориха пътища в цялата страна от 10 до 13 часа. Зърнопроизводителите обявиха, че времето на протестните действия ще се увеличава с всеки изминал ден, но днес в Министерски съвет влязоха техни представители за среща с премиера Николай Денков. Вчера той заяви, че им предлага нов меморандум. 

Денков не дава пари на зърнари на печалба, иска да види данъчните им декларации
Обновена

Денков не дава пари на зърнари на печалба, иска да види данъчните им декларации

Умишлено протестите се организират преди ротацията, убеден е премиерът