Твърденията на министъра на финансите Асен Василев, направени в предаването "На фокус" по Нова ТВ в неделя, че е получил информация на "четири очи" за натиск от страна на депутата Делян Пеевски върху частна фирма са манипулация, "преминават границите на нормалността" и "изумяват със своето безочие". Това се посочва в позиция на депутата Пеевски, разпространена от пресцентъра на ДПС, който заявява и че е наясно, че всеки ден ще се пускат в публичното пространство клевети от олигархичния кръг "Капитал".

"Убеден съм, че подобно на всички предходни опити на кръга "Капитал" и неговите марионетки публично да ме дискредитират и тази манипулация ще изтече в канала на мръсната вода, защото е плод единствено на болната фантазия на хора, за които истината отдавна няма никакво значение. Тези хора рано или късно ще проумеят, че няма да могат да се крият вечно зад лъжи и манипулации и ще дойде време обществото да им потърси сметка за всичко сторено във вреда на България", се посочва в позицията. 

Тогава опитите им да прикриват политическото си безсилие и собствените си закононарушения с мантрата "Пеевски", няма да бъдат повече възможни.

"Инса ойл" сигнализира европейски комисар за обиди и намеса на държавата в пазара на горива

"Инса ойл" сигнализира европейски комисар за обиди и намеса на държавата в пазара на горива

Според "Инса ойл" Асен Василев опитва да легитимира административния натиск от държавата