Последните опити, които бяха направени от БСП и някои по-малки партии с единната кандидатура в Кърджали, създаде възможност да се реализира един етнически вот.

Това каза кметът на Кърджали Хасан Азис пред Нова Телевизия.
По думите му до сега ДПС винаги е правило политически послания, че не трябва да има етнически вот.

"Нашата позиция е да продължим успешното управление на Кърджали", каза Хасан Азис.

На въпрос дали това, че има много жени със забрадки по улиците, не създава етническо напрежение, кметът заяви, че това се приема за една нормална част от картината.

"Не приемам тезата, че Кърджали е символ на етническото напрежение в България", категоричен е той.

Председателят на БСП - Кърджали Милко Багдасаров заяви, че БСП е една малка част от гражданското обединение, което още в самото начало е поставило като своя цел да отговори на исканията на гражданите. По думите му тези избори няма да се отличават по някакъв начин от провежданите досега.

Милко Багдасаров:  

Управлението на ДПС в Кърджали е некомпетентно и монополно 

Управлението на ДПС в Кърджали е некомпетентно и монополно, категоричен е той.

Кандидатът за кмет на Кърджали Агоп Узунбохосян, издигнат от ДСБ, Демократическа партия, ССД, посочи, че в Кърджали традиционно избирателната активност е много ниска.

По думите му причината за неговото издигане е да се даде възможност на по-голям кръг от хора да дадат правото си на глас.

"И затова възникна идеята за дясна формация", допълни Узунбохосян.

Стефан Чанев

ДПС - особено тук в Кърджали - дава шанс единствено на турците 

Гражданското сдружение е съставено от различни партии и не знам как ще се стиковат, изтъкна Узунбохосян като причина за решението им да не подкрепят гражданското обединение.
"Нашата коалиция е съставена от десни партии с десни, близки идеи", обясни той.

Искаме да дадем равен шанс на всички етноси - тук живеят българи, българо-мохамедани, турци, а ДПС - особено тук в Кърджали - дава шанс единствено на турците, заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на Кърджали Стефан Чанев.